Sukladno Zakonu o prijevozu opasnih tvari, pravne i fizičke osobe sa sjedištem/prebivalištem u Republici Hrvatskoj čija djelatnost obuhvaća ili je povezana s prijevozom opasnih tvari cestom, dužne su imenovati najmanje jednog sigurnosnog savjetnika za prijevoz opasnih tvari.

Nakon završenog programa osposobljavanja kandidati pristupaju pisanom ispitu te po uspješnom polaganju ispita dobivaju uvjerenje o stručnoj osposobljenosti „sigurnosni savjetnik/savjetnica za prijevoz opasnih tvari u cestovnom prometu“.

Poslovi sigurnosnog savjetnika su: praćenje propisa u području prijevoza opasnih tvari, nadzor nad rukovanjem opasnim tvarima u tvrtki, savjetovanje uprave i zaposlenika, nadgledanje, praćenje i evidentiranje stručne izobrazbe zaposlenih, provođenje odgovarajućih mjera zbog sprečavanja težih kršenja propisa i nesreća i donošenje odgovarajućih mjera u slučaju nesreće.

Potrebna dokumentacija i uvjeti za upis:

  • navršena 21 godina
  • osobna iskaznica

Uvjerenje o stručnoj osposobljenosti sigurnosnog savjetnika vrijedi pet godina, kada se isto mora obnoviti i to u godini koja prethodi isteku uvjerenja.

 

Korak do edukacije

Pošalji upit ili prijavu na edukaciju

Imate pitanja ili želite se prijaviti na edukaciju? Ispunite formular i naši djelatnici Učilišta Vozač pružit će Vam sve potrebne informacije.